Noaberschap anno 2022


Tijden veranderen, maar betekenissen niet.Noaberschap in Borger anno 2022

 

Het woord noaberschap zegt het al. Hoewel het al een heel oud woord is, leeft de betekenis ervan nog steeds in dit prachtige dorp Borger. Het praatje gaat nu niet meer van mond op mond, maar van Facebook-pagina naar Facebook-pagina. Tijden veranderen, maar betekenissen niet. Een noodkreet is een noodkreet ongeacht welk tijdperk. Iets wat ik zelf heb mogen ervaren. 

Gisteren kregen we meer duidelijkheid over hoe ze achter de schermen bezig zijn om ervoor te zorgen dat Anouschka betere zorg krijgt. Dat is geweldig alleen werken de molens van de administratie niet zo snel. Dit zorgt ervoor dat er een tussentijdse oplossing moet komen, zodat Anouschka alsnog de hulp krijgt die ze nodig heeft. Dat bracht me op het idee, om jullie te vragen. Want samen kunnen we meer. 

 

 

 

 

 

 

Een bericht met een duidelijke hulpvraag zorgde ervoor dat er massaal gereageerd werd. Via verschillende kanalen kwamen er tips binnen, maar ook werd er hulp aangeboden. Mensen die met alle liefde een warme maaltijd willen langs brengen, of wel wat willen schoonmaken in het huis. En zo kwamen er wel meer aanbiedingen van hulp langs. 

 

Het is geweldig hoe jullie hulp willen bieden. Het is een kracht die hier heerst. Betekenissen zijn niet verloren gegaan in een constante veranderende samenleving. We kijken nog steeds naar elkaar om en in perioden van nood, helpen we elkaar. 

Niet alleen ik, maar ook Anouschka zijn jullie allemaal zo dankbaar. 

 

Er zijn zoveel reacties binnengekomen, dat ik eerst een lijst moet maken om te zien wie wat wil doen. Een overzicht om het duidelijk te krijgen.

 

 

In een samenleving die zo bikkelhard eruit ziet en kan aanvoelen, is het mooi om te mogen ervaren dat we ook allemaal gewoon mens zijn. Dat we er voor elkaar zijn en hulp bieden als dat kan. Het geeft kracht aan voor wie het allemaal zo duister aanvoelt. Kracht om door te gaan. Iets wat je op dat moment zo hard nodig hebt. 

 

Ik neem mijn hoed voor jullie af. Dit hebben jullie met zijn allen weten te bewerkstelligen. 

Hartelijk dank daarvoor. 

 

Morgen ga ik weer naar Anouschka toe, zodat zij ook weet wie wat wil doen. Dan krijgt iedereen ook meer te horen.

 

Liefs Daf.


Reactie plaatsen

Reacties

Ria Buis
2 jaar geleden

Wat een goed bericht ... en jij DAF die dit wereldkundig heef gemaakt in Borger verdiend zeker ook een schouderklopje !!
Ik ben zo blij voor Anouschka dat er hulp is die de tijd kan overbruggen tot er ergens een goede plek is waar ze kan verblijven ...